Om te beginnen
Op deze site vind je voorbeeldvragen die kunt stellen aan bijvoorbeeld je arts of verpleegkundige. Het kunnen ook vragen of onderwerpen zijn waarover je wilt nadenken of waarover je wilt praten met je familie of vrienden.
De is voor mensen met borstkanker of een (mogelijke) erfelijke belasting. De vragen zijn ingedeeld in thema's en onderwerpen. Via deze website kun je je eigen checklist maken. De voorbeeldvragen die voor jou belangrijk zijn, kun je overnemen op je eigen checklist. En je kunt er nog eigen vragen bij zetten.
Stap 1: een thema selecteren vanaf de startpagina
Selecteer op de startpagina van de website eerst een thema door op één van de roze knoppen te klikken. Dan opent de lijst met onderwerpen die bij dat thema horen.

Stap 2: vragen op je eigen checklist zetten
Bij elk onderwerp hoort een aantal vragen. Deze kun je bekijken als je een onderwerp aanklikt.
.jpeg)
Je kunt altijd weer terug naar de startpagina van de website. Daar kun je een ander thema aanklikken. Zo zie je de vragen die bij dat andere thema horen.
Voor elke vraag staat een plusje. Als je daarop klikt, komt de vraag op je eigen checklist te staan (het plusje voor de vraag verandert dan in een grijs min-teken). Bij de allereerste vraag die je aanklikt, krijg je eenmalig een pop-up scherm te zien om een checklist aan te kunnen maken. Je moet hier een keuze maken:
- Keuze 1 is het ontvangen van een unieke inloglink. Via deze link kun je op elk moment naar je eigen checklist gaan. Je vult dan je e-mailadres in. Je e-mailadres wordt gecodeerd en vergrendeld opgeslagen in de database en is daardoor door niemand te zien.
- Keuze 2 klik je aan als je anoniem wilt blijven. Je moet nu de unieke inloglink die in de pop-up staat op je computer of telefoon bewaren. Als je de link kwijtraakt, kun je niet meer bij je checklist. Je moet dan opnieuw een checklist maken.
Zodra een vraag is toegevoegd aan je checklist, wordt die automatisch bewaard.
Je hebt altijd en overal toegang tot je checklist met je unieke inloglink. Dit is een veilige manier omdat jij de enige bent die de link heeft. Als je bij het maken van je checklist je e-mailadres hebt ingevuld, is er niemand die 'achter de schermen' jouw e-mailadres kan zien. Wat je invult, wordt gecodeerd en is niet meer te lezen door anderen.
Stap 3: de vragen op je eigen checklist bekijken
Rechts bovenin staat een roze checklist icoontje. Zodra je je eigen checklist hebt aangemaakt, komt bij dit icoontje een getal te staan. Dit getal geeft aan hoeveel vragen je op je eigen checklist hebt staan. Als je - tijdens het bekijken van thema's, onderwerpen en vragen - tussentijds jouw eigen checklist wilt bekijken, dan klik je op dit icoontje.

Stap 4: je checklist aanpassen
Via je unieke inloglink kom je in je eigen checklist en zie je alle vragen die jij hebt toegevoegd. Hier kun je jouw checklist ook aanpassen. Ben je al op de website bezig met het toevoegen van vragen aan jouw checklist, gebruik dan het ‘Mijn checklist’ icoon (rechts bovenaan de pagina) om hier te komen.

Je eigen checklist kun je steeds weer bijwerken en aanvullen. Je kunt bijvoorbeeld:
-
Je checklist printen. Print je checklist door op de knop 'Print checklist' te klikken. Je kunt hier ook kiezen voor de het maken van een pdf.
-
De checklist mailen. Als je klikt op de knop 'Email checklist' dan verschijnt er een pop-up venster in beeld waarin je het e-mailadres kunt invullen van degene naar wie je je checklist wilt mailen. Tip: mail je checklist naar je arts of verpleegkundige, zodat ze van tevoren weten wat jij wilt vragen en ook zij zich kunnen voorbereiden.
-
Aantekeningen maken. Achter elke vraag op jouw checklist staat een potlood-icoontje. Door hierop te klikken, verschijnt er rechts in beeld een kader waar je een eigen aantekening kunt toevoegen. Je kunt de aantekening verwijderen door op het prullenbak-icoontje te klikken.
-
Een vraag afvinken. Klik op het vakje dat voor een vraag staat, om de vraag 'af te vinken'. Er komt in het vakje dan een roze vinkje te staan. Je kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken om de vragen die je al hebt gesteld aan je arts of verpleegkundige op te laten vallen.
-
Afgevinkte vragen opbergen. Om je checklist overzichtelijk te houden, kun je afgevinkte vragen ook opbergen. Dit doe je door de knop 'archiveer afgevinkte vragen' aan te klikken. Ze verdwijnen van je checklist, maar je gooit ze niet weg. Je verplaatst ze op deze manier naar je archief. De opgeborgen vragen kun je bekijken door te klikken op de knop 'kijk terug in het archief'.
Vragen, opmerkingen, complimenten of tips over B-bewust, kun je sturen naar info@borstkanker.nl. Je kunt ook bellen met 030 - 291 72 22 (algemeen nummer BVN). Bereikbaar maandag t/m vrijdag 09.00 – 12.30 uur.