Maak je eigen checklist in 4 stappen

Om te beginnen

Je eigen checklist op deze website aanmaken betekent dat je uit een aanbod van voorbeeldvragen de vragen overneemt op jouw checklist die voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld omdat je ze wilt stellen aan je arts of verpleegkundige. Wij bieden hiermee een overzicht van veel voorbeeldvragen die relevant kunnen zijn voor mensen met borstkanker of een (mogelijke) erfelijke belasting. Om het voor jou makkelijk te maken zijn de vragen ingedeeld in thema's en onderwerpen.

De themalijsten met voorbeeldvragen zijn tot stand gekomen in samenwerking met ervaringsdeskundige actieve leden van BVN en zorgprofessionals.

Stap 1: vanaf de startpagina

Klik op de startpagina van de website van B-bewust op de banner 'Stel je eigen checklist samen'.

Checklist icoon

Op de startpagina staat rechts bovenin een grijs checklist icoontje (ook zichtbaar op alle andere pagina's). Zodra je je eigen checklist hebt aangemaakt, komt onder dit icoontje een getal te staan. Dit getal geeft aan hoeveel vragen je op je eigen checklist hebt staan. Als je - tijdens het bekijken van thema's, onderwerpen en vragen - tussentijds jouw eigen checklist wilt bekijken, dan klik je op dit icoontje.

Stap 2: thema's en onderwerpen bekijken

Selecteer een thema op de 'Kies je thema' pagina. Bij elk thema horen een aantal onderwerpen. Bij elk onderwerp horen een aantal vragen die je te zien krijgt als je een onderwerp aanklikt. Je kunt - als je verder bent gegaan - altijd terugkeren naar de pagina ‘Kies je thema’ om de vragen van een ander thema te bekijken.

Bij elk thema hoort een voorlichtingsfilmpje dat je op de pagina van het betreffende thema kunt bekijken.

Stap 3: vragen op je checklist plaatsen

Als je binnen een thema op een onderwerp hebt geklikt, verschijnen de vragen die horen bij dat onderwerp. Door op het roze plusje voor een vraag te klikken, plaats je deze vraag op je eigen checklist (het plusje voor de vraag verandert dan in een grijs min-teken). Zodra een vraag is toegevoegd aan je checklist, wordt die automatisch bewaard.

Als er een i achter een vraag staat, betekent dit dat (een deel) van het antwoord terug te vinden is op deze website. Als je op de i klikt verschijnt het antwoord - met eventueel een link naar nog meer tekst - in de rechterkolom op de pagina.

De eerste vraag op je checklist

Als je de eerste keer een vraag aanklikt, verschijnt er een venster (pop-up) in beeld. Vul hier je e-mailadres in en klik op 'verstuur mijn inloglink'. Zodra je dit hebt gedaan, verdwijnt de pop-up en kun je verder gaan met het toevoegen van vragen. Je ontvang in je mailbox je unieke inloglink waarmee je altijd en overal toegang hebt tot jouw checklist. Als je de inloglink kwijt bent, kun je deze opnieuw naar jezelf laten mailen door....[uitleg volgt].

Je e-mailadres wordt gecodeerd en vergrendeld opgeslagen in de database en is daardoor niet door BVN, de technisch beheerders van de website of derden te achterhalen.

Anoniem gebruik maken van je checklist (zonder e-mailadres)

Als je liever geen e-mailadres invult, kun je ook anoniem een checklist aanmaken. Je klikt in het venster dan op 'Ik wil de checklist anoniem gebruiken'. Er verschijnt dan een lange, unieke inloglink op je scherm. Bewaar deze link goed. Bijvoorbeeld door deze vanuit het scherm te kopiëren en vervolgens te plakken in een Word document dat je op je computer opslaat. Als je de link kwijtraakt, kun je niet meer bij je checklist. Je zult dan opnieuw moeten beginnen.

Als je verder wilt gaan met vragen toevoegen, klik je in het venster op 'Ik heb bovenstaande inloglink bewaard en ga nu verder met mijn checklist'.

Toegang tot je checklist

Je hebt altijd en overal waar je internetverbinding hebt toegang tot je checklist met je unieke inloglink. Dit is een veilige manier omdat jij de enige bent die beschikt over de link. Als je bij het aanmaken van je checklist je e-mailadres hebt ingevuld, is er niemand die 'achter de schermen' jouw e-mailadres kan zien. Wat je invult, wordt gecodeerd en is niet meer te lezen door anderen.

Stap 4: je checklist beheren

Via je unieke inloglink kom je in je eigen checklist en zie je alle vragen die jij hebt toegevoegd. Hier kun je jouw checklist ook beheren. Ben je al op de website bezig met het toevoegen van vragen aan jouw checklist, gebruik dan het ‘Mijn checklist’ icoon (rechts bovenaan de pagina) om hier te komen.

  • Print je checklist door op de knop 'Print checklist' te klikken.
  • Als je klikt op de knop 'Email checklist' dan verschijnt er een pop-up venster in beeld waar je het e-mailadres kunt invullen van degene naar wie je je checklist wilt mailen. Tip: mail je checklist naar je arts of verpleegkundige, zodat ze van te voren weten wat jij wilt vragen en ook zij zich kunnen voorbereiden.
  • Achter elke vraag op jouw checklist staat een potlood-icoontje. Door hierop te klikken, verschijnt er rechts in beeld een kader waar je een eigen aantekening kunt toevoegen bij de vraag. In dit kader kun je ook de vraag (en bijbehorende aantekening) verwijderen van je checklist via het prullenbak-icoontje.
  • Klik op het vakje dat voor een vraag staat, om de vraag 'af te vinken'. Er komt in het vakje dan een roze vinkje te staan. Je kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken om de vragen te markeren die je al hebt gesteld aan je arts of verpleegkundige.
  • Om je checklist overzichtelijk te houden, kun je afgevinkte vragen ook archiveren. Dit doe je door op de knop 'archiveer afgevinkte vragen' te klikken. Ze verdwijnen van je checklist, maar je gooit ze niet weg. Je verplaatst ze op deze manier naar je archief. De gearchiveerde vragen kun je bekijken door te klikken op de knop 'kijk terug in het archief'.

 

Vragen, opmerkingen, complimenten of tips over B-bewust, kun je sturen naar info@borstkanker.nl of bellen met 030 - 291 72 22 (algemeen nummer BVN).